Derfor bør du kende til Marte Meo

gravid mor med tumling

Marte Meo er nyt for de fleste forældre. Men som forældre, skylder vi os selv at sætte os ind i de nye tilgange til børns trivsel og udvikling. I denne guide kommer vi hurtigt omkring de vigtigste elementer indenfor Marte Meo som du skal kende til som forældre.

Indholdsfortegnelse

Hvad er Marte Meo?

Med Marte Meo metoden klædes du/I som forældre på ti,l at være kompetente og anerkendende forældre for jeres barn. Med andre ord, det handler om at lære at forstå sit barn signaler og hvordan du som forældre skal respondere.

Men hvordan lærer man at forstå sit barn?

Marte Meo betyder “ved egen kraft” og det er netop jeres egne intuitive forældre-ressourcer, der skal i spil.

Marte Meo er rådgivning via videooptagelser af jeres hverdagssituation , hvor man ved hjælp af videooptagelser får vist, hvad jeres baby eller tumling har brug for og samtidig er en øjenåbner for det I allerede gør godt, men som I måske er usikre på er godt nok.

Ved hjælp af videoanalysen får I som forældre helt konkrete arbejdsredskaber, der kan løsne op for jeres udfordringer og skabe mere trivsel og glæde i familien.

I får friske øjne til at se på jeres samspil med hinanden og med jeres barn/børn.

Hvordan foregår det?

Via videoklip af hverdagssamvær lærer du at se og forstå dit barns signaler og hvordan du skal respondere, så du føler dig tryg i forælderrollen.

  • 0-12 måneder: fokus på at skabe tryg tilknytning, trøste baby, søvn, sprog, fundamentet for selvværd, amme give flaske, skemad, sproglig udvikling, glæde ved pusle og badetid, babymassage kombineret med gymnastik og nærværende mødeøjeblikke styrke det naturlige intuitive samspil.
  • 12 mdr. -3 år: fokus på at støtte barnets selvstændighed på anerkendende vis og alligevel tage voksenansvar og vise vejen frem, minimere konfliktsituationer, styrke, sprog, selvværd, selvtillid, barnets legeevner, motorik , nysgerrighed, glæde og tryghed, begyndende kravsituationer og hvordan de takles forstørre mestring.

 

Sådan kan Marte Meo hjælpe dig og din familie

For mange forældre, er Marte Meo metoden er en øjenåbner.

Igennem opatgede videoklip fra hverdagen får du indblik i dit barns signaler og hvad du kan gøre for at styrke dit barns trivsel og udvikling ved bevidst kommunikation, men ikke mindst styrker det din/jeres intuition som forældre.

Kontakten med jeres baby eller tumling er nemlig fundamentet for trivsel, tryghed og sund udvikling. Det tidlige samspil danner grundlaget for dit barns fortsatte følelsesmæssige udvikling. Samtidig er kontaktglæde afgørende for hele familiens trivsel.

Marte Meo metoden –  som netop har fokus på at styrke jeres intuition og tilknytning mellem dig og din baby/tumling – giver jer som forældre værktøjerne til bedre at kunne forstå jeres børn samt understøtte deres trivsel og udvikling.

 

Hvem tilbyder Marte Meo? (og hvad koster det egentlig?)

Gerd Nielsen er en af de få selvstændige Marte Meo terapeuter i Danmark. 

Gerda Nielsen ejer virksomheden Syddansk Marte Meo og er uddannet sygeplejerske og certificeret Marte Meo terapeut. Gerda har bred klinisk erfaring indenfor det pædagogiske og psykologiske virkefelt og tilbyder privat familierådgivning og faglig konsulent forløb, herunder Marte Meo forløb.

Et Marte Meo forløb kan variere i pris og varighed. Typisk varer et forløb 3-6 måneder. Den indledende samtale af 1 times varighed koster 625 kr, i denne samtale aftales det videre forløb og pris. 

Ved et tilsagn om et forløb modregnes denne time næste kontakt.
 

Du kan finde og booke et Marte Meo forløb hos Gerda her: 

Posted by Tumlino