Gravid massage: Alt hvad du skal vide

At være gravid er en helt unik tilstand. At skabe og bære et lille barn i livmoderen er et smukt, men samtidig hårdt projekt for både krop og sind.

Den gravide krop gennemgår store forandringer, og de fleste kvinder vil på et eller andet tidspunkt i løbet af deres graviditet mærke disse forandringer, fx i form af væskeophobninger, tunge/trætte ben, opspændthed, hovedpine, lænde- og/eller bækkensmerter. Massage løsner op for stive muskler og stimulerer blodcirkulationen og kan derved afhjælpe disse graviditetsgener.

Gravidmassage er en blid helkropsmassage, som er specielt designet til den gravide krop og de belastninger, der kan opstå under en graviditet. Den specialdesignede gravidbriks gør det muligt at ligge på maven, hvilket i sig selv kan virke lindrende på en belastet lænd.

Massagen virker afspændende og smertelindrende på kroppens muskler og led og stimulerer desuden de gode anti-stress hormoner, som gavner både mor og barn. Regelmæssig massage gavner desuden blodomløbet, væskecirkulationen og bedrer søvnkvaliteten.

Selvom du ingen gener har, kan du også sagtens forkæle dig selv med en graviditetsmassage, da du med sikkerhed vil opleve øget velvære efter behandlingen.

Mange gravide oplever desuden at få en bedre søvn efter at have modtaget graviditetsmassage, da massagen nedsætter stressniveauet i både krop og sind. Så hvis du vil give dig selv, og ikke mindst din krop, en belønning for den store og smukke opgave den er ved at udføre, så book en tid til en skøn graviditetsmassage.

Graviditetsmassage kan med fordel kombineres med fødselsmodnende akupunktur, da en afslappet krop giver større chance for en succesfuld akupunkturbehandling.

Graviditetsmassage anbefales efter graviditetsuge 12 og frem til fødsel.

Brug for afslapning inden dit barn melder sin ankomst?

Gravidmassage kan hjælpe

Der er mange fordele ved at få regelmæssige massagebehandlinger, imens du er gravid – det løsner op i spændt muskulatur, letter ømme områder, forbedrer blodcirkulation og mobilitet, og får dig generelt til at føle dig bedre tilpas. At bære et barn i kroppen ændrer dit tyngdepunkt og gør, at din muskulatur sættes under uvant pres i din ryg, nakke, mavemuskler og skuldre. I forbindelse med graviditeten løsnes dine ledbånd også, hvilket gør at dine bækkenled er mindre stabile, ændrer din kropsholdning og trækker dit bækken fremad. Disse stressende faktorer gør, at du med garanti vil opleve både en fysisk og psykisk forløsning ved gravidmassage hos RaskRask.

Hvordan ligger jeg under massagen?

Mange kvinder finder det fra starten af graviditeten ubehageligt at ligge på maven. Efter midten af graviditeten finder mange gravide det også ubehageligt at ligge på ryggen, da den øgede vægt fra livmoderen ligger ekstra vægt på den vene, der fører blodet fra dine ben til dit hjerte. Derudover kan det også være svært for massøren at løsne op i rygmuskulaturen, når du er rygliggende. Nogle massører vælger at bruge en speciel briks, hvor der er udhulet til maven, således at den gravide kan være maveliggende. Denne type briks bruger vi ikke hos RaskRask, da tyngden vil trække din mave nedad og lægge et ekstra pres på din rygsøjle. I stedet vil du ligge på siden, hvilket også giver en bedre adgang til lænden, der ofte er hårdt ramt pga. den ekstra vægt.

Hvornår kan du få en graviditetsmassage?

Teknisk set kan du modtage massage under hele graviditeten. Der kan selvfølgelig være tilfælde, hvor man anbefaler at du venter, men det vil være en individuel vurdering mellem dig og massøren. Har du fx bækkenløsning, feber eller andre lignende komplikationer, bør du undlade massage indtil du har rådført dig med din læge. Der kan sågar være fordele ved massage så sent som i 8. og 9. måned, da det er med til at afstresse din krop, så den bedre kan slappe af og samle kræfter til fødslen.

Er det sikkert at få massage under graviditeten?

Ja, det er generelt helt sikkert at få massage under graviditeten, når du får massage af en massør med viden om gravidmassage. Er du i tvivl om din specifikke situation, skal du konsultere med din læge.

Posted by Tumlino