Fødselsforberedelse: Kan man påvirke længden på sin fødsel?

Det hurtige og korte svar er ja. Men hvordan?

En ny undersøgelse foretaget af BMC Pregnancy and Childbirth udgivet den 4. December 2019 viser at længden på anden fase af fødslen, kan påvirkes. Den anden fase af fødslen påbegyndes når livmoderhalsen er fuldt udvidet (eller åben) og slutter med fødslen af spædbarnet.

Det har i lang tid været antagelsen, at fødslen i en opretstående stilling, i anden fase af fødslen, er gavnlig for både mor og spædbørn af flere fysiologiske årsager. Ved en fødsel i opretstående stilling, er der mindre risiko for at komprimere den fødende kvindes pulsåre, hvilket betyder, at der vil være bedre iltforsyning til spædbarnet. Samtidig hjælper en opretstående fødestilling livmoderen med at trække sig sammen på en mere kraftfuldt og effektiv måde, hvorpå spædbarnet kommer i en bedre position til at kunne passere gennem bækkenet.

Men ny viser en ny meta-analyse viser, at selvom reduktionen i længden på fødslen varierer på tværs af forskellige studier, viser resultatet at længden på den anden fase i kvindens fødsel faktisk kan påvirkes.

Undersøgelsen konkluderer, at fødende kvinder bør opfordres til at vælge den fødestilling som hun finder mest komfortable fordi det kan afkorte længden på anden fase af fødslen.

Hvad betyder det så rent praktisk for gravide?

Det betyder helt konkret at gravide kvinder selv kan påvirke længden af deres fødsler. Man kan blandt andet hjælpe sig selv, ved at få den rigtige fødselsforberedelse.

Det gælder især fødselsforberedelse hvor der er fokus fokus på kroppen og hvor trænining i bevægelighed og foretrukne stillinger er en integreret del af fødselsforberedelsen.

Ved at lave den rette træning inden fødslen, har du som gravid selv mulighed for at påvirke længden af din fødsel.

Posted by Tumlino

1 comment

[…] Lære mere om undersøgelsen her. […]